En del fordeler – og noen få ulemper med usikret gjeld

Mens mange medier og «eksperter» får forbrukslån til å fremstå som en enveisbillett til personlig konkurs, så er andre igjen langt mer uenige. For selv om det definitivt kan bli dyrt dersom man ikke betaler for seg, så er fordelene i flertall når man sammenligner med ulempene. Trenger man kjappe penger som man kan betale ned over et lengre tidsperspektiv, så vil et gunstig lån av denne typen være gull verdt.

De største fordelene med forbrukslån

I denne artikkelen skal vi se både på fordeler og ulemper med forbrukslån. Hva er det som gjør disse lånene så gode, og finnes det egentlig noen ulemper? Til slutt oppsummerer vi, og kommer med et godt forslag til hva du må tenke på når du skal ta opp et slikt lån.

Dette er blant de største fordelene med forbrukslån:

  • Man kan søke om lån på dagen. Pengene utbetales ofte samme dag eller innen få dager.
  • Du kan låne til akkurat hva du vil – ingen begrensninger her.
  • Man kan låne opp mot 500 000 kroner, noe som kan realisere mange drømmer.
  • Renten kan være 10 prosent eller lavere hvis man får et godt lån.
  • Du kan bruke lang tid på nedbetalingen – gjerne mer enn 10 år om nødvendig.

Finnes det noen ulemper?

Ordtaket «hvis noe er for godt til å være sant, så er det som regel det» stemmer nok i mange tilfeller. Men når det kommer til forbrukslån så kan man nesten si at det blir skivebom. For et godt lånetilbud kan absolutt være reelt. Man kan få lang nedbetalingstid, lav rente og høy lånesum – forutsatt at man selv har grei inntekt og ingen betalingsanmerkninger.

For hvis man har betalingsanmerkninger eller inkassosaker mot seg, så vil man neppe få innvilget søknaden om lån. Dette kan kanskje sees på som en ulempe for enkelte. Bortsett fra dette ser vi ikke mange ulemper med forbrukslån, forutsatt at man følger «reglene». Det vil si at hvis man betaler det man skal innen den tiden regningene forfaller, så vil man neppe oppleve noen ulemper med disse lånene. Derimot vil det kunne bli meget dyrt og vanskelig hvis man slutter å betale for seg, noe man naturligvis aldri må finne på å gjøre uansett type lån eller kreditt.

Konklusjonen må da bli at …

… det helt klart finnes langt flere fordeler med forbrukslån enn hva det er ulemper. I tillegg vil vi påstå at ulempene først kommer når man ikke betaler det man er skyldig. Mange lån er dessuten såpass fleksible at man kan utsette betalingen i tøffere perioder. Sistnevnte er kanskje til og med enda en fordel med denne typen lån, men det er kun enkelte banker som tilbyr fleksibel nedbetaling. Derfor bør du bruke god tid på å sammenligne lån fra ulike banker før du bestemmer deg for å ta oppet lån.

For hvis man gjør litt god research før man tar opp et forbrukslån, så vil man definitivt oppleve enda flere fordeler med lånet. Husk at det ikke bare er renten som avgjør om et lån er bra eller ikke – her kan også andre faktorer som nedbetalingstid, rentefrihet og så videre være avgjørende.

Posted in Uncategorized